Jazz Egger otkriva samo djelić mračnih tajni modne industrije

by | 26 Novembra, 2016

Austrijska mlada manekenka progovorila je o onome o čemu svi modeli ćute. Da je svijet modelinga daleko od bajkovitog poziranja pred objektivom govori i ova surova ispovijest manekenke otkrivajući šta sve zapravo stoji iza editorijala prelijepih fotografija u modnom časopisu.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Maneknka Jazz Egger (19), objavila je na svom Instagram profilu seriju fotografija pod tagom “Istina iza kamere”, te vrlo otvoreno iskazala nezadovoljstvo, ali i sulude zahtjeve njene agencije.

Svaku fotografiju prati pisani tekst u kome otkriva sve detalje i mračne tajne modne industrije.

Foto: Instagram/jazzegger

Foto: Instagram/jazzegger

Tako je objavila fotografiju na kojoj je otkrila da slike na Instagramu objavljuje isključivo zato što su čelnici modne agencije, za koju radi, to insistirali.

– Razlog zbog kojeg objavljujem fotografije jeste taj jer moram. Izgleda da od broja lajkova mojih pratilaca zavisi da li ću dobiti sljedeći editorijal, ili ne – napisala je ona.

Kliknite na sljedeću stranu…

Potom je na sljedećoj slici otvoreno iskazala nezadovoljstvo jer su joj retuširali ten i nos gotovo do neprepoznatljivosti.

Foto: Instagram/jazzegger

Foto: Instagram/jazzegger

Nezadovoljna načinom na koji se ljepota foto modela urušava i ispravlja u fotošopu, Jazz je riješila da stane tome na put. Koliko će joj to poći za rukom, vrijeme će pokazati.

Foto: Instagram/jazzegger

Foto: Instagram/jazzegger

– Kad bi samo jedna osoba razmislila o mojim riječima i promijenila mišljenje o modnoj i medijskoj industriji, bilo bi dovoljno da osjećam kako činim pravu stvar – kaže Jazz.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs