Lauren Scruggs shvatila da život nije samo ljepota

by | 9 Novembra, 2012
Prošla je skoro godina otkako je manekenka Lauren Scruggs izgubila lijevo oko i ruku nakon nesreće u kojoj ju je povrijedio propeler aviona dok je izlazila iz njega.
Lauren, koja je sada i modna blogerka, objaviće knjigu u kojoj otkriva kako je ova užasna nesreća učinila boljom osobom. "To je bilo 3. decembra prošle godine u Dalasu i nakon samo djelića sekunde ne sjećam se više ničega", napisala je u svojim memoarima 24-godišnjakinja i dodala da je tama jedino čega se sjeća. Prema riječima dežurnih doktora te večeri, Lauren je nakon nesreće u svjesnom stanju prevezena u bolnicu. U tom trenutku njene reakcije bile su slabije i dosta je krvarila. Dvije sedmice kasnije ostala je bez oka.
"Shvatila sam da u životu ima mnogo značajnijih stvari od brige o fizičkom izgledu", piše ona. Sada je Lauren dobila vještačku ruku i prvi put ju je pokazala javnosti na Twitteru. Njena lijeva ruka ne razlikuje se od desne, a oko, koje je djelimično pokriveno šiškama, izgleda kao da je pravo. Od nesreće do danas naučila je voziti automobil uprkos fizičkim preprekama, okrenula se vjeri i nalazi neke nove motive za nastavak života. "Ponekad mi teško padne da prihvatim da sam izgubila oko i ruku, ali ipak sve ide nabolje", opisala je ona sebe. Osim povreda lica i ruke, Loren je imala i lom lobanje, polomljena joj je i ključna kost, a zadobila je i povredu mozga. "Sjećam se kada sam dotakla tlo, kada sam izašla iz aviona, i onda je rupa. Sama priča o nesreći je za mene veoma značajna. Sada drugačije gledam na život", kaže ona i dodaje da osjeća da ovu drugu šansu treba da iskoristi tako da inspiriše osobe oko sebe baš kao što su i nju inspirisali drugi.
Www.avaz.ba