My best friend

by | 16 Februara, 2011

Zbližile su se na snimanju filma Dan zaljubljenih i otad su nerazdvojne. Ove dvije megapopularne zvijezde zajedno rješavaju sve poteškoće. Nastoje provoditi što više slobodnog vremena zajedno te biti najbolji savjetnik jedna drugoj na privatnom i poslovnom planu.

Dok naslovnice većine medija uglavnom pune price o svađama, podmetanjima, otimanju boljih polovica među popularnim pripadnicama glumačke elite, priče o njihovoj uzajamnoj potpori, predanosti i iskrenim prijateljstvima nema. No ona postoje i u često okrutnom svijetu showbizza. Najbolji primjer su naša lica s naslovnice – Jennifer Garner i Jessica Biel.

Jennifer Garner i Jessica Biel


Prijateljstvo na setu

Naizgled samo instant prijateljstvo Jessice Biel i Jennifer Garner, nastalo na setu filma Dan zaljubljenih, mjesecima nakon prestanka snimanja samo je dodatno ocvrsnulo. “Obje smo radile filmove u kojima je na setu uvijek bilo malo žena. Stoga je prilikom snimanja ovog filma bio užitak imati nekoga poput Jessice uz sebe, iako se većina naših zajedničkih scena snimala kao telefonski razgovor”, kaže Garner o početku njihovog prijateljstva. Njihovu trenutnu povezanost uočila je kompletna filmska ekipa, a reditelj Garry Marshall u šali kaže da su ga podsjetile na američki ženski komični duo Laverne & Shirley te je čak pokušao ponovno oživjeti taj TV show s njih dvije u glavnoj ulozi.

Jennifer Garner i Jessica Biel

Veze s poznatim muškarcima
Jessica Biel od 2007. godine hoda s popularnim pjevačem Justinom Timberlakeom, koji je i sâm izjavio kako je izuzetno ponosan na činjenicu da je njen odabranik. Par je svojevremeno i prekinuo vezu, ali su shvatili da ipak ne mogu jedno bez drugog. Kad je njihova veza bila u problemima, upravo je Jennifer tješila i savjetovala Jessicu Biel šta da radi i kako da očuva vezu. Jennifer Garner već je pet godina u braku s jednako popularnim holivudskim ljepotanom Benom Affleckom, s kojim ima i dvoje djece. Iako ih u posljednje vrijeme mediji često rastavljaju, par se ne obazire na zlonamjerne komentare. S pritiskom koji donose veze s poznatim muškarcima, obje se glumice odlično nose, prvenstveno nastojeći nepotrebno ne eksponirati svoju intimu. “Oni nama ne trebaju da bi i same postale poznate”, kaže Jennifer i dodaje: “Nije da zovem Jessicu i pitam je kako je njen slavni dečko.” Ipak, obje smatraju da je bolje biti u vezi s poznatom osobom iz jednog drugog razloga: “Lakše je ako partner razumije šta sve donosi slava i nosi taj teret skupa s tobom”, kaže Jessica.

Skromnost uprkos slavi
Obje su glumice uprkos planetarnoj popularnosti izuzetno stidljive, skromne i prizemljene žene koje međusobno dijele životne probleme i razgovaraju o tipično ženskim temama. Iako sada imaju milione, nisu rastrošne, jer kako Jennifer kaže, nije uvijek bilo tako. “Skupljala bih kovanice da platim podzemnu i dođem do Times Squarea gdje sam nekada radila. Bila sam siromašna, ali sretna”, izjavila je Jennifer, koja smatra da je za sreću potrebno zdravlje, ljubav i krov nad glavom. Izuzetno dobro se nose i s kritikama koje su u njihovoj profesiji česte. “Moraš voljeti ovaj posao i moraš biti spreman prihvatiti odbijanje”, kaže Jessica.

Jennifer Garner i Jessica Biel

Sličnosti i razlike
Iako na pojedinim slikama izgledaju kao sestre blizanke, Garner je čak deset godina starija od Biel. Redovno se nalaze na popisu najljepših žena Hollywooda, pa i šire. Iako na naslovnicama uvijek izgledaju blistavo, ove dvije glumice privatno preferiraju prirodan look, te se najbolje osjećaju u casual kombinacijama. “Ljepota dolazi ako nastojite život proživjeti na najbolji mogući način. Ako ste dobro živjeli, bore smijalice su na pravim mjestima, a one ostale ne izgledaju preloše”, kaže Jennifer Garner. Glumice povezuje i ljubav prema životinjama. Naime, obje ljepotice imaju pse, koji čak i spavaju zajedno s njima. Kako god bilo, djevojke su očito jedna u drugoj pronašle srodnu dušu. Na intervjuima često jedna drugoj dovršavaju rečenicu. Dijele zajednički pogled na život, a jedna su drugoj upravo ono što prijateljice trebaju biti – izvrsni slušači, rame za plakanje i najbolji savjetnik.

Jennifer Garner i Jessica Biel

Prijateljstva u svijetu slave i bogatstva
Iako većina celebrityja i dalje njeguje prijateljstva iz dana kad su još bili anonimni, medijima takva prijateljstva nisu osobito zanimljiva. Pažnju javnosti privlače prijateljstva (a i veze) između dviju javnih osoba, a takvih u današnje vrijeme ima zaista mnogo. Ako malo bolje razmislite nije ni čudno da celebrityji sklapaju brojna prijateljstva među poznatim osobama. Najveći dio vremena provode na raznim snimanjima, intervjuima, premijerama, promocijama i sl., na kojima susreću druge zvijezde. Jednako kao što i mi biramo prijatelje na temelju zajedničkih interesa, sklonosti, životnih vrijednosti, s kojima ćemo biti u mogućnosti provoditi što više vremena. Kao što su Jennifer i Jessica istakle, takve su veze (a isto vrijedi i za prijateljstva) puno jednostavnije, jer jedna u potpunosti razumije ono što prolazi – torturu medija, prenatrpan dnevni raspored, poteškoće u određivanju ko je iskren prijatelj, a ko se želi okoristiti poznanstvom… U današnje vrijeme, kad je važnost pravih prijateljstava već lagano zanemarena, treba skrenuti pažnju na ovakva čvrsta prijateljstva. Uostalom, ko će ih bolje promovisati od celebrity prijateljica!

Celebrity friends

Jennifer Aniston i Courteney Cox Arquette
Ove glumice nisu samo utjelovile prijateljice u popularnoj seriji Prijatelji. Na snimanju tog serijala upoznale su se i stvorile životno prijateljstvo. Jedna drugoj neizmjerno zahvaljuju na podršci prilikom Jenniferinog razvoda od Brada Pitta i Courteneyne rastave od Davida Arquettea. Pravi su primjer iskrenog prijateljstva na malim ekranima i iza njih!

Jennifer Aniston i Courteney Cox Arquette Victoria Beckham i Katie Holmes

Victoria Beckham i Katie Holmes
Dvije mlade žene koje su često na udaru medija, većinom zbog događanja vezanih za njihove, takođe poznate supruge. One se drže zajedno i međusobno se podupiru, a često ih čak i prozivaju da sve više lice jedna na drugu.

Rihanna i Katy Perry
Jedne od najpopularnijih pjevačica današnjice nerazdvojne su prijateljice već godinama. Rihanna je čak odlučila otpustiti ljude iz svog organizacijskog tima, jer je zbog njih propustila vjenčanje svoje najbolje prijateljice. No, Katy, koja dobro razumije showbizz, joj nedolazak, srećom, nije zamjerila.

Rihanna i Katy Perry

Madonna i Gwyneth Paltrow
Iako su se novine početkom godine raspisale o njihovoj svađi, ove dvije poznate prijateljice, koje dijele ljubav prema kabali, ubrzo su pokazale da je njihovo prijateljstvo jače od sitnih razmirica.

Madonna i Gwyneth Paltrow

Nicole Kidman i Naomi Watts
Sunarodnjakinje Nicole Kidman i Naomi Watts upoznale su se još u školi u Sydneyju i ostale bliske i na svom putu do planetarne popularnosti. Prelijepe Australke dijele zajednički otkačeni smisao za humor.

Kate Moss i Sadie Frost
Ni modni svijet nije lišen jednog velikog prijateljstva. Kate Moss i Sadie Frost čak žive blizu u Primrose Hillu, a bile su tu jedna za drugu tokom najvećih skandala kroz koje su obje prošle.