Holanđanke pronašle recept za sretan život

by | 11 Marta, 2011
Recept za sreću žena u Holandiji je jednostavan – manje posla, a više vremena za opuštanje i ugodna druženja
Jeste li se ikada zapitali kako bi izgledao život žena da se nikada nije dogodio feminizam? Da su sve žene i danas domaćice? Da su muškarci kao nekad prije sretni što se mogu brinuti za ženu? Žene u Holandiji to se ne moraju pitati, one su pronašle način da to i dalje žive.
 
Kako pokazuju najnoviji podaci, manje od jedan posto Holanđanki radi puno radno vrijeme i za to prima najveću platu u Evropi. Iznenađenje je što nisu samo majke s malom djecom one koje su odabrale kraće radno vrijeme ili starije žene, to je izbor i žena bez djece u dvadesetim i tridesetim godinama.
 
Kako se čini, takav način života holandske žene čini izuzetno sretnima. Najnovija knjiga ‘Dutch Women Don’t Get Depressed’ – u prevodu ‘Holanđanke ne obolijevaju od depresije’ – objašnjava da je to zato što njih ne opterećuje svakodnevni osmosatni posao. One zarađuju manje, imaju manje i za većinu njih se brinu partneri. Ali njih to nije briga! One se žele opustiti, pročitati knjigu i družiti se s prijateljima.
 
Istraživanja pokazuju da Holanđanke jednostavno ne žele puno vremena provoditi na poslu i zgražavaju se nad ženama iz ostalih zemalja koje mnogo toga podređuju poslu. Budući da se one u svim istraživanjima izjašnjavaju kao zadovoljne i ispunjene žene, neki ne mogu a da se ne zapitaju – jesu li Holanđanke pronašle recept za sreću?
 
Izvor: tportal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.