Krmenadle s jabukama

by | 15 Januara, 2014

krmenadle-sa-jabukama

Sastojci:

  • 6 svinjskih krmenadli
  • 2 jajeta
  • prstohvat ruzmarina
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 200 g prezli
  • 50 g čipsa od jabuka
  • 1 dl pavlake
  • 4 dl juneće supe
  • mješavina začina

Priprema:

1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti umućena jaja, ruzmarin, bijeli luk i začine po ukusu.
3. Istanjene šnicle potopiti u pripremljenu smjesu a potom ih uvaljati u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene. Zatim šnicle izvaditi i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati pavlaku, juneću supu i čips od jabuka te kratko prokuhati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pržene šnicle. Preliti ih pripremljenim umakom, prekriti folijom i peći u zagrijanoj rerni na 200 oC 25 min. Potom otkriti foliju i nastaviti s pečenjem još 15 min.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.