Pile punjeno mrkvom

by | 16 Marta, 2013

Sastojci:

  • 1 pile (1,5 kg)
  • 1 veza mlade mrkve
  • 1 jaje
  • 2 dl pileće supe od kocke
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 50 g mesnate slanine
  • 0,5 dl ulja
  • 4 kašike prezli
  • 50 g putera
  • kari
  • biber
  • so

Priprema:

1. Pile zasjeći uzdužno po sredini bijelog mesa. Razdvojiti kožu od bijelog mesa, vodeći računa da se koža ne ošteti.

2. Potom izvaditi bijelo meso i zajedno sa mesnatom slaninom samljeti na mašini za mljevenje.

3. U smjesu od mljevenog mesa dodati jaje, peršun, kari, prezle i začine po ukusu pa dobro izmiješati.

4. Mladu mrkvu očistiti i obariti u slanoj vodi.

5. Pripremljenom filom od mesa napuniti pile. Zatim mrkvu u komadu utisnuti u fil od mesa.

6. Kožu punjenog pileta pričvrstiti čačkalicama.

7. U odgovarajuću vatrostalnu posudu sipati mješavinu ulja i pileće supe, a potom u nju staviti pile i premazati ga puterom. Na kraju prekriti folijom i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC 50 min. Ukloniti foliju i peći dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.