Zapečeni bataci

by | 30 Maja, 2013

Sastojci:

  • 4 pileća batka sa karabatkom
  • 4 lista kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g kečapa
  • 4 dl juneće supe
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Batake odvojiti od kostiju, istanjiti preko najlon kese tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crni luk očistiti i isjeći na rebarca.
3. Posebno sjediniti kečap, juneću supu i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporediti crni luk.
5. Preko luka poslagati šnicle od bataka i preliti ih junećom supom da ogreznu.
6. Ovako pripremljeno jelo peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša, a tečnost napola ne uvri.
7. Potom vatrostalnu posudu izvaditi iz rerne pa na svaku šniclu staviti list kačkavalja i vratiti u rernu još 20 minuta da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana