Đuveč bez mesa

by | 15 Jula, 2018

Sastojci

1 veća glavica crvenog luka
5 babura
3 veća paradajza
1 šolja graška
1 šolja mahuna
1 šolja mrkve
1 šolja riže
3 šolje vode
1 dl ulja
suhi biljni začin
so
biber

Piprema:

Isjeckajte luk, dodajte ulje i malo vode, pa dinstajte dok luk ne bude na pola gotov. Zatim ubacite svo povrće koje ste prethodno isjeckali i nalijte šolju vode. Paradajz potopite u vrelu vodu nekoliko minuta, skinite mu ljusku i isjeckate ga. Dinstajte na tihoj vatri oko 20 minuta.

Kada je povrće na pola gotovo ubacite opranu rižu, nalijte dve šolje vode i začinite po ukusu. Poklopite, smanjite vatru i ostavite da provri. Kada dodate rižu potrebno je češće promiješati jelo. Po potrebi dolivajte po malo vode dok se riža ne skuha.

Izvor: Pošalji recept Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.