Musaka od povrća

by | 10 Februara, 2013

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 1 veći patlidžan
  • 5 fileta pečene paprike
  • 120 g kuskusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena bijelog luka
  • 400 g pelata paradajza
  • 1 žlica paradajz pirea
  • 1 žličica šećera
  • 2 dl vode, ulje
  • bosiljak, peršin
  • mješavina začina

Priprema:

1. Krompir oguliti i isjeći na kolutove.
2. Neoljušten plavi patlidžan iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom ga oprati i ostaviti da se osuši.
3. Kolutove krumpira i patlidžana propržiti na vrelom ulju.
4. Posebno pripremiti umak. Crni i bijeli luk sitno isjeckati i propržiti na malo ulja. Dodati paradajz pire te i njega kratko propržiti. Zatim dodati izmiksani pelat paradajza, vodu, šećer i začine po ukusu pa sve zajedno kratko prokuhati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti kolutove krumpira. Preliti ih sa malo sosa od paradajza i posuti kuskusom. Poređati kolutove patlidžana, preliti ih sosom i posuti kuskusom, na kraju rasporediti filete pečene paprike, preliti ih preostalim umakom i posuti kuskusom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 º C 40 min.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.