Donosimo vam recept za brzi kolač od jagoda

by | 13 Maja, 2024

Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina

Ovaj put Berina nam donosi jednostavan recept za kolač od jagoda koji se brzo sprema i zahtjeva malo sastojaka. Savršen je kao snack uz kafu ili čaj

Sastojci:

250 g svježih jagoda

250 g bademovog brašna

150 g šećera

110 g kukuruznog škroba

3 kašičice praška za pecivo

3 kašičice cvekle u prahu (radi postizanja intenzivnije boje kolača)

Priprema

Zagrijte rernu na 170°C. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje.

Jagode stavite u muktipraktik. Blendajte dok ne dobijete glatki pire. Potom dodajte i ostatak sastojaka, te blendajte dok se smjesa ne sjedini. Smjesa bi trebala da bude poput guste paste.

Premjestite smjesu u kalup za torte, te je poravnajte špatulom. Kolač pecite cca 30 minuta.

Kada je kolač pečen, ostavite ga da se potpuno ohladi u kalupu za torte. Nakon što se ohladi, pospite šećer u prahu. Izrežite u oblike po želji.

Obzirom da se radi o suhom kolaču, idealno ide uz svježe jagode, šlag, jogurt ili sladoled.

Brz i kratak doručak: Donosimo recept za savršeni smoothie od zmajevog voća

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba