Vježbe za struk – trenirajte s nama

by | 29 Septembra, 2021
Vježbe za struk

Vježbe za struk važne su za cjelokupno zdravlje, a fizički izgled je dodatni benefit!

Iako se većina nas odlučuje na treniranje kako bi izvajala tijelo i izgubila višak kilograma, zapravo bismo motivaciju za fizičku akitvnost mogli potražiti i u nečemu ozbiljnijem. Naime, kao što je već poznato, fizička aktivnost nas čini zdravijima.

Pročitajte i… Vježbe koje će vam podići nivo energije

Osim što smo sretniji kada vježbamo, normalizujemo rad srca i krvotok, sprečavamo rizik od brojnih oboljenja i jačamo naše tijelo. Uz to, jačamo i imuni sistem.

S druge strane, višak kilograma (naročito u predjelu stomaka i struka) osim što je mnogima estetski problem, može da izazove i zdravstvena oboljenja (dijabetes, hronične bolesti i sl.)

Stoga, važno je da se zbog sveopšteg zdravlja pozabavimo i svojom figurom. U nastavku vam predstavljamo vježbe uz pomoću kojih možete smanjiti obim struka i biti prije svega – zdraviji!

Vježbe za struk

Dodirivanje peta

Lezite na leđa. Savijte koljena, a neka stopala budu odvojena, u razmaku malom širem od širine ramena. Uzdignite glavu i gornji dio leđa i dodirnite desnom rukom desnu petu, pa zatim lijevom rukom lijevu petu. Ponovite 10 puta u tri serije.

“V” trbušnjaci

Lezite na leđa i savijte koljena. Zatim koljena i kukove prebacite na stranu dok su vam leđa i dalje na podloži. Uzdignite se i desnim laktom probajte da pipnete koljena, dok noge privlačite laktu. Ponovite osam puta, a zatim promenite stranu. Uradite ovu vježbu u tri serije.

Trougao trbušnjaci

Kleknite na jedno koljeno i istu ruku spustite na podlogu. Drugu ruku savijte u laktu i stavite iza glave, a nogu ispravite. Dok savijate ispruženu nogu, laktom pokušajte da pipnete koljeno. Ponovite 10 puta pa promijenite stranu. Uradite vježbu u tri serije.

Plank na laktovima

Zauzmite položaj za sklek, a zatim se spustite na laktove. Neka vam ostatak tijela bude u ravni. Zategnite stomak i zadnjicu. Ostanite u ovom položaju najmanje 30 sekundi. Ponoviti u tri serije.

Zvijezda trbušnjaci

Lezite na leđa raširenih ruku i nogu. Suprotnom rukom dodirujte stopalo. Ponovite 10 puta, a zatim promijenite stranu. Ponovite u tri serije.

Originalno objavljeno na lepotaizdravlje.rs

ljepotaizdravlje.ba

Mikhail Nilov via Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.