Kukuruzni hljeb – najguglaniji prošle godine, a mi imamo super recept!

by | 11 Januara, 2021

Listu najtraženijih jela na internet pretraživačima u 2020. godini zanimljivo je vidjeti. U godini koju su obilježili potresi, pandemija, socijalna distanca, i u kojoj smo mnogo vremena provodili kod kuće, najzanimljivija su nam, čini se, bila dobro poznata jela poput pizze, lazanja, ćufti, musake, hljeba i tortilja.

Na spisku su i kafa Dalgona (Pročitajte: Dalgona kafa – recept za najpopularniji napitak na Instagramu i TikToku) za kojom smo u prvom dijelu godine svi ludovali, ali i palačinke, brownies i cheesecake (Pročitajte: Mini cheesecake s kupinama i jagodama).

Ovu su listu odlučili iskoristiti super ljudi iz hrvatskog Udruženja “Prijatelji” životinja te su najpopularnija jela odlučili pripremiti s biljnim namirnicama. Rezultat je kuharica namijenjena svima. Imajući na umu da je pečenje i veoma meditativan, opuštajući posao, ovaj recept je kao stvoren za ugodno poslijepodne.

Čeka vas u nastavku…

Domaći kukuruzni hljeb

Sastojci:
2 šolje grubo mljevenog kukuruznog brašna
2 šolje prokuhane vode
1 kašičica morske soli
1 kašičica kukuruznog ulja
1 šolja crnog pšeničnog brašna
lješnici

Priprema:

Kukuruzno brašno poparite s prokuhanom vodom. Pomiješajte so, ulje i pšenično brašno te dodajte poparenom brašnu. Dodajte vodu i napravite gustu smjesu.

Izlijte u pleh za pečenje i pecite 30-40 minuta u zagrijanoj rerni na 180 °C.

Po želji, tijestu prije pečenja možete dodati nasjeckane pržene lješnike.

ljepotaizdravlje.hr

RHJ/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.