Javna spirometrija povodom Svjetskog dana astme

by | 16 Maja, 2016

Povodom obilježavanja Svjetskog dana astme, pulmološki tim Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ u saradnji sa kompanijom Providanas u utorak 17. maja 2016. periodu od 11 do 14 časova u dvorištu Zavoda „Dr Miroslav Zotović“ organizuje akciju „Javna spirometrija“.

spirousb-spirometer-11
Akcija je namjenjena svima građanima, a posebno onim koji imaju sumnju ili evidentirane pulmološke probleme, kojima će se besplatno raditi pokazne dijagnostičke spirometrije. Svi zainteresovani građani treba da dođu u Zavod u periodu između 11 i 14 časova, u utorak 17.maja 2016.

images (2)Cilj akcije je promocija zdravlja i podizanje svjesti ljudi i edukacija o astmi – teškoj i ozbiljnoj bolesti u koje, u svijetu, boluje preko 300 miliona ljudi, a stručnjaci upozoravaju na porast broja oboljelih u poslednjoj deceniji.
Pulmološki tim Zavoda „Dr Miroslav Zotović“ već treću godinu uspješno provodi pulmološku rehabilitaciju koja, pored drugih vidova terapije, pozitivno utiče na kvalitet života pulmoloških pacijenata i njihovog fizičkog stanja. Dosadašnja iskustva su pokazala da pulmološka rehabilitacija poboljšava fizičke sposobnosti pacijenta, smanjuje osjećaj gušenja, smanjuje broj egzacerbacija osnovne bolesti i broj hospitalizacija kao i bitno poboljšava kvalitet života.
U okviru pulmološke rehabilitacije se posebna vrijednost pridaje edukaciji pacijenata koja obuhvata HOPB školu, školu astme, školu za pacijente sa alergijskim bolestima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.