
Sve što trebate znati o “intermittent fastingu”
U jeku novih načina prehrane koji ruše pravila koja smo do sada poznavali, intermittent fasting jedan je od trenutno najpopularnijih Iako se zapra...
Ako ga obogatite dodacima poput kurkume, cimeta ili limuna, dobit će topli napitak koji zaista ima super moći. Donosimo najjednostavniji, a ujedno i najbolji recept za čaj od svježeg đumbira kojeg možete piti ujutro, popodne i navečer
Narezani đumbir i vodu pomiješajte u posudi na jakoj vatri. Ako želite dodati štapić cimeta, kurkumu ili mentu, dodajte sada.
Pustite da zakipi, zatim smanjite vatru na dovoljnu jačinu da napitak lagano kipi pet minuta (za vrlo jaki okus đumbira pustite da kipi do deset minuta).
Maknite posudu s vatre. Pažljivo procijedite tekućinu kroz cjediljku u šoljicu ili u posudu za mjerenje tekućine otpornu na vruće. Po želji, servirajte s kolutom limuna ili narandže i/ili s malo meda za još više okusa.
Savjet plus: Đumbir ne morate guliti, ali ga operite i sastružite prljavštinu. Procijedite čaj kroz gusto sito kako bi sav đumbir ostao u njemu. Limun i narandža čaju će dati još malo komplementarne kiselosti, dok će med ublažiti vatreni okus đumbira.
natashamam / iStock / Getty Images Plus