Zasladite se čoko kinoa pločicama prema receptu food blogerice Berine Kapa

by | 12 Juna, 2023

Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina

Iako se kinoa više koristi kao namirnica za slana jela, ipak može odlično da se uklopi i u dobar desert. Donosimo zdraviju varijantu čoko poslastice sa hrskavom kinojom u kojoj će uživati cijela porodica.

Sastojci:

  • 160 g kinoje
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 1 kašika kokosovog ulja

Ukusne falafel kuglice prema receptu food blogerice Berine Kapa

 

Priprema:

Pripremiti manji kalup (može se koristiti i kalup za hljeb), te obložiti s papirom za pečenje.

Kinoju staviti u manju tavu i zagrijati na srednjoj temperaturi uz miješanje dok ne počne pucketati. Sklonite sa strane.

Čokoladu i kokosovo ulje rastopite u posudici na laganoj temperaturi.

Smjesu pomiješajte sa kinojom, a potom je premjestite u pripremljeni kalup i ujednačite. Smjesa bi trebala biti visine do 1cm.

Ostavite u zamrzivač do 1h. Prije konzumiranja ostaviti da odstoji malo na sobnoj temperaturi, te potom rezati po želji na uske pločice ili izlomiti na manje komadiće.

Više o Berini i njenom radu možete pogledati
na Instagramu @bekihealthybowl

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.