
Suha koža i promjene raspoloženja: 7 znakova da imate usporen metabolizam
Usporen metabolizam često se manifestuje simptomima koje ljudi pogrešno tumače ili ne doživljavaju ozbiljno. Ako često osjećate hladnoću, promjene ...
Ljubitelji kikiriki putera, donosimo jedan odličan recept za korpice koje se tope u ustima.
Podloga za korpice:
Sve sastojke dobro promiješajte i dobijenu smjesu podjednako raspodijelite u 6 silikonskih kalupa za mafine. Ostavite u zamrzivač dok ne napravite preljev od malina.
Preljev od malina:
Sastojke stavite u tavu na laganu vatru. Kako se maline odmrzavaju, počeće da puštaju tečnost. Neprekidno miješajte dok ne puste sok. Zatim na jačoj vatri prokuhajte smjesu. Pomoću gnječilice za krompir izgnječite maline za glatku, ujednačeniju teksturu. Nastavite da kuhate dok se smjesa ne zgusne i dok se ne pojave mjehurići u posudi. U ovoj fazi, dobićete želatinsku smjesu. Za ovaj postupak je potrebno cca 4-5 minuta.
Pričekajte da se preljev od malina ohladi na sobnoj temperaturi, a potom zvadite kalup iz zamrzivača i kašikom jednako raspodijelite preljev s malinama po bazi s kikiriki puterom koja se već stegla. Potom vratite kalup ponovo u zamrzivač da korpice odstoje još minimum sat vremena.
Slatki hljeb od bundeve prema receptu food blogerice Berine Kapa
Nakon što su korpice odležale u zamrzivaču potrebno vrijeme, ostavite ih 10ak minuta na sobnoj temperaturi i spremne su za konzumaciju.
ljepotaizdravlje.ba