Koja ste krvna grupa

by | 6 Februara, 2011

Već nekoliko decenija naučnici, ljekari i nutricionisti bave se povezanošcu krvnih grupa i načina ishrane. Manje je poznato da krv nosi i predispozicije za određene bolesti. Naravno, krvna grupa nije ni jedini ni presudan faktor za oboljevanje od neke bolesti. Istraživanja o povezanosti određenih bolesti i krvnih grupa zasnovana su na posmatranjima učestalosti svake krvne grupe kod oboljelih osoba, a ne na osnovu određene komponente u krvi.

Krvna grupa A – veća sklonost ka bakterijskim infekcijama i karcinomima, i poremecajima koagulacije.
Krvna grupa 0 – veća podložnost virusnim infekcijama i krvarenju.

Americka naučna istraživanja pokazuju da su žene sa nultom krvnom grupom izložene povišenom riziku od problema sa začećem, tj. dvostruko većem riziku od pomanjkanja zdravih jajnih ćelija, kao i drugim problemima u vezi sa plodnošcu.

Predrasuda mjeseca: Saune i parna kupatila eliminišu toksine iz tijela
Boravak u sauni ce vas dobro preznojiti, ali nećete izbaciti toksine iz tijela. Kroz znoj se uglavnom gube voda i elektroliti, a za izbacivanje štetnih materija zaduženi su jetra, bubrezi i digestivni trakt. Iako boravak u sauni ili parnom kupatilu može da poboljša cirkulaciju, eksperti upozoravaju da boravak treba ograniciti na dvadeset minuta. (Trudnice treba potpuno da izbjegavaju saunu.) Predugo zadržavanje u sauni povećava rizik od pregrijavanja tijela, toplotnog šoka, čak i od toplotnog udara.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.