Samo 5 minuta dnevno: Opustite se uz vođenu meditaciju

Da je protekla godina donijela promjene, svi znamo. Ali ako zbog nečega možemo da budemo zahvalni, to je onda usmjerenost na ono unutrašnje i na rad na sebi – stvari na koje su mnogi počeli da se fokusiraju upravo tokom pandemije.

by | 17 Marta, 2021

Skoro da i ne postoji poznata osoba koja tokom 2020. nije počela javno progovarati o mentalnom zdravlju i o metodama koje joj pomažu u teškim trenucima. Ovo je svakako važno jer, osim što time daju do znanja da, uprkos svojim uspjesima, nisu imuni na probleme s kojima se svi suočavamo, otvaraju javni diskurs o mentalnom zdravlju koje i dalje ne uživa toliki prostor u medijima.

Poznata muzičarka koja se nikad nije libila progovarati o svojim emocijama i mentalnom zdravlju je SZA, koja nas je prije nekoliko dana počastila svojom verzijom meditacije.

U sklopu promocije svog novog i veoma uspješnog singla Good Days, SZA je kreirala GOODLINE, svojevrsni hotline za fanove na kojem mogu razgovarati o svojim problemima, ali i meditirati. Meditacija je dostupna i na SZA-inom Instagram profilu, pa ako ste ikad željeli meditirati uz muzičarku divnoga glasa, sada je to moguće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SZA (@sza)

 

Osim lijepe animacije, SZA svim zainteresovanima nudi vođenu meditaciju koja uključuje afirmacije te poruke ljubavi i umirujuće zvukove zvučne kupke. Meditacija traje svega pet minuta, pa svako može odvojiti malo vremena i isprobati je.

ljepotaizdravlje.hr

Karolina Grabowska via Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.