Uz ovih pet savjeta živjećete duže?!

by | 26 Decembra, 2011

Uz nepregledno carstvo savjeta za kvalitetniji, zdraviji i duži život, donosimo još pet. Ali, nešto su drugačiji od onih koje inače čitate i slušate. Koliko je seks dobar za zdravlje to već znaju i ptice na grani, a s obzirom da dobri savjeti uvijek dobro dođu, donosimo vam pet koje su naveli na stranici Daily Mirror, a koji su vam možda promakli.Budite monogamni
Istraživanja su pokazala da monogamija pozitivno utiče na ljude te da varanje partnera skraćuje život. Razlog tome je veliki stres kojem su izloženi svi preljubnici.
Seksajte se na otvorenom
Dovoljno je reći – Vitamin D, kojeg još nazivaju i vitaminom sunca, a koji je, kako tvrde naučnici, presudan za aktivaciju imunološke odbrane. Ako ne pretjerujete s izlaganjem, malo sunca vašoj će koži dobro doći. Inače, vitamin D važan je i za zdrav seksualni život, utiče pozitivno na libido.
Seks prije spavanja
Nedostatak sna negativno utiče na naš imunološki sistem, a seks je prirodni sedativ. Prema tome, znate što vam je činiti prije odlaska na spavanje jer dobar i kvalitetan san presudan je za zdravlje.
Jedite tamnu čokoladu jedno s drugoga
Stručnjaci stalno iznova naglašavaju koliko je tamna čokolada zdrava za dobro raspoloženje. Potiče stvaranje serotonina, poznatijeg kao ‘hormon dobrog raspoloženja’, a dobro raspoloženje produžuje život, za razliku od depresije koja se povezuje s kraćim životnim vijekom. Spoj strastvenih igrica i čokolada je zato idealan!
Napravite podsjetnik za seks
Ako smatrate da vas je pamćenje počelo izdavati, dobro je znati da seks poboljšava dotok krvi u mozak te otpušta estrogen koji pomaže u borbi protiv Alzheimerove bolesti, navode na stranici mirror.co.uk.
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.