Pita sa mladim sirom i kajmakom

by | 22 Augusta, 2016

pita

60 min – 4 osobe – Lako
Sastojci:

½ kg kora za pitu
350 g mladog sira
2 jajeta
250 g kajmaka
2 jajeta
2 kašike vode
so, susam

Priprema:

1. U dubljoj posudi izmrviti sir, dodati kajmak i dobro promiješati. U pripremljenu smjesu dodati jaja i posoliti prema ukusu pa sve dobro sastaviti.
2. Jedan list kora premazati pripremljenim filom pa preko njega položiti drugu koru.
3. Na donji kraj pripremljenih kora nasuti red fila i fino urolati. Postupak ponavljati sa preostalim materijalom.
4. U posebnoj posudi umutiti jaja sa vodom i bogato premazati pripremljene rolate, pa posuti susamom.
5. Pitu složiti u podmazan pleh i peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne dobije zlatnu nijansu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.