Categories Zdrava hrana

4 začina koja treba uvrstiti u ishranu ovih dana

Smjena godišnjih doba i hladnije vrijeme donosi veće izazove za naš imunitet. Ne možemo da utičemo na to da li će nas neki virus napasti ili neće, ali možemo da ojačamo organizam kako bi se lakše izborio sa virusima. Većina ljudi najčešće posegne za određenim suplementima, a malo ko se okrene prirodnim antibioticima. 

U borbi protiv virusa i bakterija spas potražite u prirodnima namirnicama, a obzirom da je velika vjerovatnoća da ove namirnice već imate u svom domu, iskoristite sve njihove blagodeti.

Bijeli luk

Jako moćan začin koji rastjeruje čak i vampire. Zamislite tek koliko je dobar u borbi protiv virusa i bakterija. U narodu najpoznatiji sinonim za bijeli luk je prirodni antibiotik i ujedno je najbolja preventiva. Efikasno ubija viruse i gljivične infekcije, snižava krvni pritisak, kao i nivo holesterola u krvi. Odličan je antioksidans, riznica je vitamina i minerala, te bi ga trebalo uvrstiti u svakodnevnu ishranu. Obzirom da bijeli luk ima izrazito jak miris peršun je taj koji uspješno eliminiše neprijatni zadah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *