Pet ideja za najukusniji smoothie doručak

by | 29 Marta, 2015

Ako želite da dan započnete zdravim i ukusnim doručkom, smoothie je idealan za vas! Uz malo mašte, svježih i zaleđenih namirnica, možete napraviti pravo ukusno čudo u kuhinji.

More-fruit-smoothies

Za dobar smoothie vam je potrebno zaleđeno voće, jogurt, mlijeko i po potrebi med. Uz uobičajeno sezonsko voće, nabavite i zaleđeno voće koje će se u blenderu pretvoriti u ukusan i zdrav napitak. Ukoliko ipak želite da koristite samo svježe voće, dodajte nekoliko kockica leda.

Još jedan bitan sastojak je grčki jogurt koji možete zamijeniti i običnim jogurtom, ali će vam tada smoothie biti nešto rjeđi. Ako vam smoothie nije dovoljno sladak, slobodno mu dodajte kašičicu meda.

Predstavljamo vam pet ideja za ukusan i zdrav smoothie.

Borovnice, banane i čia sjemenke

U blender stavite jednu i po šoljicu zaleđenih borovnica, jednu bananu koju ste prethodno zaledili, pola šoljice grčkog jogurta i dvije kašike čia sjemenki. Sve zajedno miksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Probajte smoothie, pa ako vam nije dovoljno sladak, dodajte kašičicu meda i još jednom izmiksajte.

Đumbir i kruška

U blenderu izmiksajte dvije i po šoljice nasjeckane zaleđene kruške, pola šoljice grčkog jogurta, pola šoljice nemasnog mlijeka i jednu kafenu kašičicu izrendanog đumbira. Ako je potrebno, smoothie zasladite medom.

Krastavci, avokado i menta

U blender stavite jedan očišćeni avokado, pola većeg krastavca nasjeckanog na komadiće, pola šolje grčkog jogurta, šaku svježih listova mente, izrendanu koricu limuna i pet kockice leda. Izmiksajte dok ne dobijete homogenu smjesu i po potrebi zasladite medom.

Maline, kakao i banana

U blenderu izmiješajte dvije šoljice zaleđenih malina, jednu zaleđenu bananu, pola šoljice grčkog jogurta, četvrtinu šoljice nemasnog mlijeka i dvije velike kašike nezaslađenog kakaoa u prahu. Po potrebi zasladite medom.

Šumsko voće i ovas

U blender stavite dvije šoljice zaleđenog šumskog voća, jednu i po šoljicu nemasnog mlijeka i četvtinu šoljice mljevenog ovsa. Sve dobro izmiksajte, a po potrebi dodajte malo meda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.