Categories Zdrava hrana

Ukusne i zdrave namirnice koje treba da se nađu na vašem radnom stolu

Svašta može da vam se desi u toku radnog dana – neočekivani sastanci, ogromna količina posla… U takvim situacijama, veoma je važno da imate dobar obrok koji će vam dati dovoljno energije i eliminisati osjećaj gladi. Umjesto brze hrane, na radnom mjestu držite namirnice od kojih ćete napraviti veoma ukusna jela.

Kada počnu da vam krče crijeva, a nemate vremena za hranljiv obrok, ove namirnice bi trebalo da su vam pri ruci:

#1 Hljeb od cijelog zrna pšenice

Sendviči su veoma hranljivi i brzo se spremaju. Hljeb od cijelog zrna ima puno zasićenih vlakana, a između dva parčeta hljeba možete staviti bilo šta i dobićete ukusno i lagano jelo.

#2 Jogurt bez masti

Ako u jogurt ubacite komadiće voća i lješnika, dobićete veoma hranljiv obrok. Kupite veće pakovanje i dozirajte onoliko koliko vam je potrebno da izdržite do kraja radnog vremena.

#3 Tunjevina u konzervi

Konzerva tunjevine je bogata proteinima i ne zahtjeva pripremu. Dodajte malo majoneze ili senfa za bogatiji ukus. Jedite uz hljeb od cijelog zrna pšenice.

#4 Badem i puter od badema

Bademi su odličan izvor proteina i dobrih masti, te će vas držati sitima duže vrijeme. U kombinaciji s jogurtom i puter od badema namazan na hljeb, odličnog je ukusa. Pazite samo na količinu badema koju imate na radnom mjestu, jer možete doći u situaciju da grickate bademe svaki čas.

#5 Voće

Voće može poslužiti za pravljenje najraznovrsnijih obroka. Jogurt će biti ukusniji zato što ste mu dodali slatkoću i popravili teksturu. Zamislite koliko bi parče komadić hljeba namazan puterom od badema bio ukusniji ako biste dodali krišku banane ili jabuke.

Tekst: S.V.

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *