Categories Vodič do zdravlja

30-minutni trening za pokretanje metabolizma

Iako se trudimo da jedemo samo dozvoljene namirnice i redovno vježbamo, čini se da rezultati ponekad stagniraju, što nas dovodi do usporenog metabolizma, kojem je potrebno osvježenje, kako bi se iznova pokrenuo i potaknuo gubljenje težine.

Metabolizam vrši procese razgradnje i sinteze hranjivih sastojaka, koje u naš organizam unesemo, kao i izgradnju tkiva i mišića, ali i naslaga od nerazgrađenih tvari, koje postepeno prerastaju u nama tako omražen višak u predjelu struka i stomaka. Da biste ubrzali svoj metabolizam, a samim tim i ubrzali gubitak kilograma, potrebno je da u svoju ishranu uvedete određene namirnice, ali i da svoj trening prilagodite cilju ubrzanja metabolizma.

Svoju ishranu uobročite i potrudite se da svaki obrok uključuje proteine, složene ugljene hidrate i zdrave masti. Neka zeleni čaj postane vaša  zamjena za kafu, jer je to napitak, koji efikasno pročišćava organizam i ubrzava metabolizam. S obzirom na to da metabolizam tokom dana slabi, obratite pažnju i na količinu porcija, pa neka vaš doručak bude najobilniji obrok tokom dana.

Kada je trening u pitanju, savjet za kompletnu rutinu vježbanja za ubrzavanje metabolizma pogledajte ovdje!

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: GettyImages

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *