Cimetom protiv bakterija

by | 24 Aprila, 2018

Da biste stali na put virusima i bakterijama, probajte da djelujete preventivno i tako ih unaprijed sprečite da djeluju. 

Stručnjaci kažu da je cimet u ovom slučaju odlično rješenje, jer je veoma moćan antimikrobni začin, pa se preporučuje da se dodaje u jela i pića. Njegova tajna je u sposobnosti da zaustavi rast i razmnožavanje bakterija, gljivica, pa čak i kandide.

Studije pokazuju da je u tome često efikasniji od većine lijekova. Istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Food Microbiology otkrilo je da on može da se koristi i kao alternativa aditivima koji sprečavaju kvarenje hrane.

Stručnjaci su nekoliko kapi esencijalnog ulja cimeta sipali u 100 grama supe od mrkve i zaključili da je on spriječio razvoj opasnog patogenog organizma na čak 60 dana. Kada je ta supa ostavljena u frižideru, bez dodatka cimeta, bakterije su počele da se razmnožavaju.

Foto: Pixabay Izvor: novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.