Categories Vodič do zdravlja

Fitness motivacija: 5 aplikacija koje će vas natjerati da vježbate ujutro

Treniranje na pametan način, ne mora značiti treniranje na teži način. Baš suprotno. Ako niste skloni disciplini pri vježbanju, naročito onom jutarnjem, koje nam svima najteže pada, zahvalite se ovoj digitalnoj eri i prozvođačima pametnih telefona, koji nam sve više olakšavaju život ili makar pomažu u tome.

Vaše je samo da se instalirate neku od ovih (uglavnom besplatnih) aplikacija na telefon, probudite malo ranije, 10 do 15 minuta i uradite svoj jutarnji set vježbi, na kome će vam tijelo biti zahvalno vrlo brzo, a vjerovatno ćete nakon par sedmica i sami sebi čestitati na ovoj sjajnoj odluci.

Većina nas ima problem sa razbuđivanjem, što je jedan od glavnih razloga zbog koga izbjegavamo bilo kakav napor kada tek otvorimo oči, zapravo (budimo iskreni) djeluje nam nezamislivo. Ipak, benefiti vježbi na samom startu dana, djeluju višestruko na vaš organizam, pozitivno naravno.

Ove aplikacije tu su da vas poguraju kada vam nestane izgovora, izaberite svoju i učinite svom tijelu uslugu. Nećete se pokajti.

3phones_Text-1200x702Rock Clock

Jeste već li čuli za ovu božanstvenu malu aplikaciju, koja služi kao alarm na telefonu, ali sa specijalnim efektima? Naša omiljna melodija je ona koja vas budi uz pjevušenje “Good Morning Sunshine.” Tu je i mnoštvo drugih fantastičnih karakteristika koje posjeduje ova oplikacija: poput motivišuće video poruke od Dwayna Johnsona! (Dostupno za: iOS i Android telefone)

Koje aplikacije vam još preporučujemo, otkrijte na sljedećim stranama…

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *