Flavanoli i smoothie rutina: Da li banana sabotira njihovu apsorpciju?
Nova istraživanja otkrivaju da banane mogu smanjiti apsorpciju flavanola u smoothieju. Saznajte šta to znači, da li ih trebate izbaciti i koje su u...

Savršena receptura povrtnih Argeta Veggie namaza koji će zadovoljiti baš sve – vegane, vegetarijance i svejede. Četiri fantastična okusa temelje se na slanutku i jedan novi na bazi od leće Tartar od leće, što ih čini bogatim izvorima proteina i vlakana. Možete birati između Argeta Veggie slanutka, Argeta Veggie crvene paprike, Argeta Veggie crnih maslina, Argeta Veggie Chili & limuna, Argeta Veggie Tartar od sočiva/leće.
Povrtni namazi Argeta Veggie pripremaju od pažljivo odabranog povrća vrhunske kvalitete i ne sadrže konzervanse, umjetne boje, umjetne pojačivače okusa niti gluten. Donosimo naš omiljeni recept…


U veliku tavu stavite jednu kašiku ulja i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte paradajz, bijeli luk i ½ kašičice soli. Uz često miješanje kuhajte oko osam minuta, odnosno dok paradajz ne omekša i ne počne puštati svoj sok. Paradajz i bijeli luk izvadite iz tave, ali sokovi neka ostanu u tavi. Narežite listiće bosiljka na tanke trakice. Izmiješajte paradajz i pola količine bosiljka u zdjelici.
Kriške hljeba nakapati maslinovim uljem i zapeći u rerni ili na žaru dok izvana ne porumene, ali iznutra trebaju biti meke. Na preprženi hljeb namažite svoju Veggie Argetu po izboru. Na svaku krišku stavite obilnu količinu paradajza s bijelim lukom. Pospite ostatkom listića bosiljka i poslužite. Prilikom posluživanja staviti feta sir te narezati masline i dodati.


Argeta Veggie slanutka koji čuva sve tajne prirode

Argeta Veggie crvena paprika će vam postati najdraži okus

Argeta Veggie crna maslina je okus koji treba probati

Argeta Veggie Chili & limun doživite strastveni čili i osvježavajući limun

Argeta Veggie Tartar od sočiva/leće namijenjen je pravim gurmanima
PR, AERIL01/ DIANA SKLAROVA/ LILECHKA75 / ISTOCKVIA GETTY IMAGES PLUS