JASMINA MIDŽIĆ, PJEVAČICA I MC: MOJI FAVORITI

by | 5 Februara, 2011

MUZIKA: Obzirom da sam usmjerena na house muziku i radim kao ženski MC, svaki dan preslušavam muziku koja je najviše vezana za taj pravac. Trenutno se u mom playeru nalaze radovi producenata, DJ-a i vokala iz Defected Housa, kao što su David Penn, Copyright, Imaani, Sherona Knight, Guy Robin, Rae… Izdvojila bih još i sjajnog artistu The Timewriter, te vokalistice Shawnee Taylor i Lisu Millet.

FILM: Veliki sam fan filmova sa specijalnim efektima, kao i SF filmova. Tako da je najcešci razlog mog odlaska u kino ovakav žanr. Avatar, Gospodar prstenova i Matrix spadaju među moje najdraže SF klasike. Odnedavno se među mojim favoritima našao i novi film Pocetak Christophera Nolana. Film je spoj specijalnih efekata, odlicne režije, sjajne price, adrenalina i napete drame, sa odlicnom glumackom ekipom.

KNJIGA: Pisac čija je svaka knjiga vrijedna citanja je Paulo Coelho. Alkemicar, Zahir i Pobjednik ostaje sam su knjige koje preporucujem. Svako ko krene citati njegova djela sigurno ce ih procitati sva. U suštini njegovih djela svaki se covjek može pronaci i poistovjetiti, pa čak i izvući dobru poentu.

Tekst: Brankica Treskavica, redakcija Foto: Sipa, PR