Saznajte koje vas teme očekuju u oktobarskom broju magazina Ljepota & Zdravlje!

by | 30 Septembra, 2022

U prvim danima jeseni ušuškajte se i uživajte – to je ono što smo imali na umu kada smo razmišljali o tome šta će se naći u oktobarskom broju magazina
Ljepota & Zdravlje.

Pripremili smo slow reading teme koje će vam poslužiti ne samo da saznate nešto novo, zanimljivo, uzbudljivo o ženama kojima se divimo, modi, kozmetici, psihi, putovanjima… već će vam omogućiti i da lagano i sa užitkom okrećete stranu po stranu i na svakoj od njih osjetite (nadamo se!) pozitivnu energiju koju smo željeli da vam prenesemo.

Uživajte u čitanju!

U oktobarskom broju magazina Ljepota & Zdravlje – još 5 tema u kojima ćete sigurno uživati:

 

#1 Brankica Raković: Mnogo volim život

U saradnji sa Avonom pripremili smo za vas intervju sa Brankicom Raković – uspješnom preduzetnicom, koja je podijelila svoju priču o bolesti.

Kada smo pozvali Brankicu da bude naša sagovornica, ona nam je uzbuđenim glasom rekla “kada pošaljem jednu ženu na mamografiju, ja sam svoju misiju ispunila”. S Brankicom smo razgovarali o prošlosti i o budućnosti, o strahovima, ali i o motivaciji kako uspjeti, o sadržaju knjige koju piše i mnogim drugim važnim i korisnim temama.

#2 Sloboda kao imperativ sezone

Ispraćene posljednjim zracima ljetnog sunca, Helen i Ivana su nas povele u modnu šetnju – pravo u ranu jesen!

Ove dvije devojke, koje su karijeru u modelingu zamijenile poslom u (sopstvenoj!) kreativnoj agenciji, otkrivaju koji su to komadi koji će učiniti da produžimo ljetni osjećaj slobode i nesputanosti i u sezoni koja podrazumijeva striktnija modna pravila, a za neke od nas čak i dress code.

 

#3 Promjene koje vode naprijed

Iako nam promjene često teško padaju, one su, u isto vrijeme, i neminovnost i šansa za rast. Otkrijte na koji način su ove mlade i uspješne žene učinile da promjene rade u njihovu korist. Prva ima riječ – Naida Kundurović.

Foto: Haris Karamehmedović za magazin “Azra”

„Mnogi su bili začuđeni zašto upisujem u 32. godini života novi fakultet. Međutim, meni je to bilo uvijek smiješno, jer je za mene napredak nemionovan dio rasta i razvoja. Televizija mi je dala najljepše trenutke života i mogu slobodno reći da sam velike uspjehe doživjela. Ali sada me raduju neki novi uspjesi u sferi psihologije…“, kaže Naida.

 

#4 Zlatni ožiljak nakon razvoda

Tehnika ljepljenja razbijenog posuđa, kada se koristi mješavima lijepka i zlatnog praha, na mjestima gdje se desio lom, stvara zlatni ožiljak – zapravo ističe ožiljke, daje im posebnu vrijednost, slavi ih. Baš takav ožiljak može nastati nakon razvoda, ali samo ukoliko prihvatimo da se od bola raste.

„Kao djetetu razvedenih roditelja (etiketa koju nosim kroz život)“, piše Bogdana Stanković, „u vrh moje liste prioriteta odavno je bilo izbilo – očuvanje porodice. Ne, ne govorim o maniru naših baka ‘zbog djece’, ‘da se kuća sačuva’, o strahu od toga šta će drugi reći ili onom još većem – o strahu za egzistenciju. Pričam o ljubavi, posvećenosti voljenoj osobi, ulaganju u partnerski odnos. (…) Onda je život odlučio da je vrijeme za rast. Bacio me s oblaka po kojima sam skakutala skoro čitavu deceniju, pravo na beton i razbio me u milion komada.“

 

#5 Plus: Mamacom&ja časopis za mame i trudnice!

Saradnja koja motiviše i inspiriše, usmjerava i pomaže da se nove životne uloge iznesu sa poštovanjem i dostojanstvom koje svaka žena zaslužuje.

„Naša zajednička misija je da kreiramo sadržaj koji njeguje žensku intiuciju u periodu trudnoće i postartuma; akcentirajući važnost dosljednog ažuriranja prioriteta shodno novim ulogama; i osluškivanje svojih potreba uz dozvolu sebi na grešku i priliku da u novim okolnostima uz stručne sadržaje postanemo bolja verzija sebe“, naglasile su urednice prilikom najavljivanja prvog broja, koji će se naći na kioscima 30.9.2022.

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba