Idealni ljetni doručak: Hladna ovsena kaša

by | 7 Augusta, 2013

Da se ne ponavljamo – doručak se ne smije preskakati! A ova opcija će vam pomoći da se ujutru zapravo uopšte ne mučite oko pripreme.

ovsena kaša

Činija ovsene kaše je vaša dnevna doza borbe protiv holesterola, sadrži visoku koncentraciju vitamina E koji krvne sudove čini otpornijim, štiti ćelijske membrane ali i povećava plodnost. Osim toga, veliki je izvor lipida, sastojaka koji se najlakše pretvaraju u energiju zbog kojih je ovsena kaša nezamjenjiva kada je u pitanju prvi dnevni obrok.

Ipak, kako se ona uglavnom jede topla, pretpostavljamo da vam u sred ljetne vrućine nije ni na kraj pameti ovakav doručak. Naravno, to ne znači da treba da ostanete – dovoljno je samo da unesete male izmjene u svoj uobičajeni način pripremanja kaše.

Potopite ovas prethodno veče u činiju obranog mlijeka ili jogurta i ostavite ga u frižideru, pa ćete ujutru imati hranljivi i osvježavajući ljetni doručak.

Time što ovas nećete zagrijevati, dobijate i dodatne prednosti – osjećaj sitosti traje duže.

Načini da ovaj doručak učinite ukusnijim i još zdravijim su brojni. Zasladite kašu medom, dodajte orahe, sušeno ili svježe voće.

Izvor: cosmopolitan.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.