Jeste li za jedan bezglutenski brownie? Imamo recept

by | 23 Januara, 2023

Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina

Ljubitelji zdravih slastica, vjerujemo da ćete uživati u ovom sočnom receptu za bezglutenski brownie ili tamne čokoladne kocke.

Sastojci za brownie:

  • 1/2 šolje istopljenog putera
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1/2 šolje biljnog mlijeka
  • 1 kašikica ekstrakta vanilije
  • 1 šolja bezglutenskog brašna
  • 1/2 šolje kakao praha
  • 1 kašikica bezglutenskog praška za pecivo

 

Sastojci za preljev:

  • 1/3 šolje kakao praha
  • 3 kašike sirupa od hurmi
  • 3-4 kašike vode

Donosimo recept za prhke bezglutenske linzere

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 °C. Pripremite papir za pečenje, nauljite manju četvrtastu posudu za pečenje (može i mali kalup za hljeb) i u nju postavite papir.

Sastojke za brownie dobro izmiješajte i prebacite u posudu za pečenje. Brownie pecite 25min.

Nakon pečenja, ostavite brownie da se ohladi. U međuvremenu, pomiješajte sastojke za preljev i pospite po brownie-ju. Potom brownie prebacite u frižider da se preljev stisne, otprilike 30min, nakon čega je spreman za serviranje.

Napomena:

Mjere u šoljama se odnose na šolju od 200ml.

Za preljev možete koristiti i istopljenu čokoladu za kuhanje.

Više o Berini i njenom radu možete pogledati
na Instagramu @bekihealthybowl

 

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.