
Jednostavan i sočan kolač s jabukama osvaja okusom
Kolači s jabukama definitivno zauzimaju posebno mjesto kod sladokusaca i rijetko im se može odoljeti Suhi sastojci: 2 šoljice brašna 2 šol...
Ljubitelji zdravih slastica, vjerujemo da ćete uživati u ovom sočnom receptu za bezglutenski brownie ili tamne čokoladne kocke.
Sastojci za brownie:
Sastojci za preljev:
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 °C. Pripremite papir za pečenje, nauljite manju četvrtastu posudu za pečenje (može i mali kalup za hljeb) i u nju postavite papir.
Sastojke za brownie dobro izmiješajte i prebacite u posudu za pečenje. Brownie pecite 25min.
Nakon pečenja, ostavite brownie da se ohladi. U međuvremenu, pomiješajte sastojke za preljev i pospite po brownie-ju. Potom brownie prebacite u frižider da se preljev stisne, otprilike 30min, nakon čega je spreman za serviranje.
Napomena:
Mjere u šoljama se odnose na šolju od 200ml.
Za preljev možete koristiti i istopljenu čokoladu za kuhanje.
Više o Berini i njenom radu možete pogledati
na Instagramu @bekihealthybowl
ljepotaizdravlje.ba