Donosimo vam recept za ukusnu pitu od jagoda i trešnji
Sezona jagoda i trešnji uskoro nam dolazi, a ovo ukusno i svima omiljeno voće prepuno je antioksidansa i vitamina. Kako bi zasladili nadolazeće dan...
Ljubitelji zdravih slastica, vjerujemo da ćete uživati u ovom sočnom receptu za bezglutenski brownie ili tamne čokoladne kocke.
Sastojci za brownie:
Sastojci za preljev:
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 °C. Pripremite papir za pečenje, nauljite manju četvrtastu posudu za pečenje (može i mali kalup za hljeb) i u nju postavite papir.
Sastojke za brownie dobro izmiješajte i prebacite u posudu za pečenje. Brownie pecite 25min.
Nakon pečenja, ostavite brownie da se ohladi. U međuvremenu, pomiješajte sastojke za preljev i pospite po brownie-ju. Potom brownie prebacite u frižider da se preljev stisne, otprilike 30min, nakon čega je spreman za serviranje.
Napomena:
Mjere u šoljama se odnose na šolju od 200ml.
Za preljev možete koristiti i istopljenu čokoladu za kuhanje.
Više o Berini i njenom radu možete pogledati
na Instagramu @bekihealthybowl
ljepotaizdravlje.ba