Najlakša vježba koja će u dvije sedmice smanjiti stomak

by | 30 Novembra, 2023

Postizanje najpoželjnijeg stomaka i ne mora biti toliko teško. Pronašli smo najlakšu vježbu koja će za svega dvije sedmice smanjiti stomak

Za ravan stomak ne morate se mučiti i raditi beskonačan broj “omraženih” trbušnjaka. Naime, pronašli smo najlakšu vježbu za postizanje ravnog stomaka, a što je najbolje, fitness stručnjaci tvrde da je i učinkovitija od tako teških trbušnjaka. Tajna ove vježbe koja se naziva isisavanje stomaka ne može biti jednostavnija – samo morate pravilno disati.

U ovoj vježbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići tako da jednostavno činite kontrakcije. Takva tehnika dubokog disanja i “isisavanja” zraka iz stomaka dio je pilatesa i joge, no možete je raditi odvojeno od tih vrsta vježbi.

Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu) legnite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima položenima na madracu. Udahnite pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite “prilijepiti” uz kičmu. Što više usukate stomak, to će biti jača kontrakcija i učinkovitost tog pokreta.

Koliko dugo morate držati plank da biste vidjeli stvarne rezultate?

  1. Zadržite uvučeni stomak 15 sekundi za početak, a kako napredujete, produžujte trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite 3 do 5 puta.
  2. Kada ste spremni za težu verziju “isisavanja” stomaka, radite vježbu klečeći na koljenima i dlanovima, sjedeći ravno u stolcu ili na lopti za pilates.
  3. Nakon određenog vremena vježbanja stomak ćete moći držati stisnutim dok sjedite ili stojite tokom cijeloga dana.
  4. Izvodite li ovu najlakšu vježbu za ravan stomak redono, zdravo se hranite te radite i svoj uobičajeni trening, rezultate ćete vidjeti i osjetiti već za dvije sedmice.

U videu pogledajte precizno izvođenje ove jednostavne i lagane vježbe za ravan i čvrst stomak.

 

ljepotaizdravlje.ba

Meeko Media / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.