Pronašli smo 15-minutni pilates trening koji će vas osloboditi bolova u vratu, ramenima i leđima

by | 3 Aprila, 2024

Moderan način života i dugotrajno sjedenje ispred laptopa nosi svoje posljedice koje se najčešće manifestuju kroz bol u vratu, ramenima i leđima

Većina ljudi hronične bolove malog intezita ignoriše, no oni vremenom postaju sve intenzivniji i mogu znatno narušiti kvalitet svakodnevnog života. Nepravilan položaj leđa tokom sjedenja dovodi do neravnomjernog opterećenja leđnih mišića, dok se u lakšim slučajevima to se manifestuje umjerenim, prolaznim bolom u leđima i vratu.

Kako biste spriječili pojavu bola potrebno je da napravite nekoliko malih promjena u svakodnevnim navikama. Prije svega, trebalo bi da imate podršku za leđa tokom dugih perioda sjedenja ili vožnje, da često mijenjajte položaj tokom sjedenja ili stajanja i što je najvažnije da budete fizički aktivni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chloe de Winter (@gochlo_pilates)

Jedna od najboljih opcija, uz jogu, jesu pilates vježbe koje će opustiti vaše tijelo i um, ali će vam i poboljšati cirkulaciju i fleksibilnost i ojačati mišiće. Pronašli smo jednostavan 15-minutni pilates trening koji je kreiran tako da vas oslobodi bolova u leđima, ali će vam istovremeno opustiti i mišiće vrta i ramena.

Kompletan vodič za čvrste, zategnute ruke bez visećih jastučića

ljepotaizdravlje.ba

Instagram