Rashladite se sladoledom s jogurtom i voćem prema receptu food blogerice Berine Kapa

by | 26 Juna, 2023

Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina

Sladolede je uvijek zabavno i jednostavno napraviti. Za zdravu varijantu su potrebni jogurt i voće, a za rezultat imate osvježavajuću i ukusnu ljetnu poslasticu. Stoga je tokom ljeta uvijek dobro imati kalup za sladoled u kuhinji.

Za 4 sladoleda je potrebno:

  • 160 g kokosovog jogurta
  • 1/2 kašike agave ili meda
  • pire od kivija
  • sok od 1 narandže
  • sok od 1 limuna
  • pire od 1/2 manje kriške lubenice

Zasladite se čoko kinoa pločicama prema receptu food blogerice Berine Kapa

Priprema:

Jogurt pomiješati sa agavom ili medom. Pripremiti kalupe za sladoled. U svaki kalup dodati po sloj jogurta do pola, a ostatak kalupa popuniti sa pireom/sokom odabranog voća. Na kraju ubacite štapiće u kalup. Izravnajte sadržaj kalupa i ostavite u zamrzivač oko 6h.

Savjet: Po želji možete koristiti i grčki jogurt, te bilo koje sezonsko svježe voće.

 

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.