Zašto ne mršavimo uprkos vježbanju: Šta nauka kaže o gojaznosti
Saznajte šta nauka kaže o ulozi ishrane u gojaznosti i zašto ne mršavimo uprkos vježbanju, čak i kada redovno treniramo. Istraživanje objavljeno u...

Sladolede je uvijek zabavno i jednostavno napraviti. Za zdravu varijantu su potrebni jogurt i voće, a za rezultat imate osvježavajuću i ukusnu ljetnu poslasticu. Stoga je tokom ljeta uvijek dobro imati kalup za sladoled u kuhinji.
Za 4 sladoleda je potrebno:
Zasladite se čoko kinoa pločicama prema receptu food blogerice Berine Kapa
Priprema:
Jogurt pomiješati sa agavom ili medom. Pripremiti kalupe za sladoled. U svaki kalup dodati po sloj jogurta do pola, a ostatak kalupa popuniti sa pireom/sokom odabranog voća. Na kraju ubacite štapiće u kalup. Izravnajte sadržaj kalupa i ostavite u zamrzivač oko 6h.
Savjet: Po želji možete koristiti i grčki jogurt, te bilo koje sezonsko svježe voće.
ljepotaizdravlje.ba