Ljubomorni ste na vezu svog prijatelja – evo kako se trebate ponašati

Mala doza ljubomore sasvim je normalna i tolerantna ukoliko ne prelazi u stanje s kojim se ne možete psihički nositi. Ona se obično javlja kada neko ima ono što i vi želite, a evo što možete učiniti ako ste ljubomorni na vezu prijatelja

by | 23 Aprila, 2021

Rachel Sussman, terapeutkinja za odnose iz New Yorka, kaže da postoji više razloga zbog kojih možete biti ljubomorni na vezu svog prijatelja. Ljubomorni možete biti i jer je vaš prijatelj napravio prekretnicu u vezi, a vi niste ni blizu tome. – To su sve mogući razlozi. Ljubomora se obično događa kad neko ima nešto što vi želite – rekla je Sussman. Matt Lundquist, psihoterapeut iz New Yorka, kaže da razlog može biti i taj što se bojite da ćete izgubiti prijatelja ili da će vaše prijateljstvo završiti.

Popričajte sa sobom

Najvažnije je ne lagati sebi. Lundquist savjetuje da otkrijete zašto vas muči veza prijatelja. Sussman dodaje da postavite sebi neka pitanja poput ovih: ‘Privlače li me krivi ljudi?’, ‘Zašto moje veze ne uspijevaju?’ ili ‘Ako želim ono što ima moj prijatelj, šta me sprječava da to i dobijem?’.

Razgovarajte s prijateljem 

Lundquist savjetuje da popričate s prijateljem ako se brinete da će se vaše prijateljstvo promijeniti zbog njihove veze i da izrazite svoju zabrinutost.

Ako želite i vi vezu, poduzmite nešto

Sussman kaže da ako želite vezu kakvu ima i vaš prijatelj onda poduzmite nešto. Možete pokušati upoznati nekoga preko interneta.

Potražite pomoć

Ako ste ljubomorni na vezu svog prijatelja jer se osjećate loše zbog vlastitog romantičnog života, možete posjetiti i terapeuta da riješite problem. Ili, ako vas privlače nezdrave veze, terapeut vam može pomoći da donesete zdraviji izbor, piše Insider.

24sata.hr

ABedov/Getty Images via Guliver