Da li je kvalitetan san brzi put do vitke linije?

Da li ste znali da je kvalitetan san ujedno i put do lijepog izgleda. I ne - ne mislimo isključivo na beauty sleep!

by | 26 Aprila, 2021

Istraživanja pokazuju da osobe koje ne spavaju dovoljno uglavnom imaju problema sa viškom kilograma.

To znači da ljudi koji redovno spavaju nemaju problem s viškom kilogramima, pokazala su najnovija istraživanja. Kvalitetan san osnova je dobrog izgleda, a ljude koji ne spavaju dovoljno ili pak svaki dan idu u krevet u različito vrijeme, ne treba da čudi činjenica da imaju masne naslage svuda po tijelu.

Studija koja je rađena u saradnji sa 300 žena između 17 i 26 godina u periodu od nekoliko sedmica, pokazala je da najmanji procenat masti imaju oni koji vode računa o ritmu i broju sati koje provode u dubokom snu.

Rezultati su pokazali da žene koje spavaju manje od šest ili više od osam sati imaju veći procenat masti u tijelu, ali i tendenciju ka gojaznosti, što se dešava zbog poremećenog balansa hormona u tijelu.

Za razliku od njih, žene koje uvijek odlaze u isto vrijeme na spavanje imaju vitku liniju i manje masti u tijelu, ali i manje šanse da se udebljaju u budućnosti.

Zato, kako biste sebi obezbijedili kvalitetan san, vodite računa o tome da provjetravate sobu redovno, ali i da vam u prostoriji u kojoj spavate uvijek bude mračno i tiho.

magazin.novosti.rs

Claudio_Scott / Pixabay

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.