4 aplikacije koje će vam pomoći pri vježbanju u teretani

by | 6 Marta, 2024

Aplikacije mogu biti pomoć pri vježbanju u teretani, baš kao i druga oprema za fitness – odjeća, patike, prostirka…

Ako se osjećate pomalo izgubljeno u teretani ili jednostavno želite pojačati svoj trening, privatni trener nije jedino rješenje za održavanje vaše navike. E, tu na scenu stupaju aplikacije za trening.

Od audiovježbi do personalizovanih rutina, aplikacije za vježbanje nude vam pristup svim vrstama izvora i opcija dizajniranih za to da vas dovedu korak bliže ostvarenju vaših ciljeva. Bez obzira na to jeste li redovni ili stižete u teretanu prvi put, ove četiri aplikacije mogle bi da vam pomognu na vašem fitness putu.

FitOn – za fitness početnike

Jedna od naših najdražih aplikacija! Ako tek počinjete svoje fitness putovanje ili ste više povremeni posjetioci teretane, razmislite o preuzimanju FitOn aplikacije.

Aplikacija je neobvezujuća pa nema pritiska da vježbate prema rasporedu, a i dalje možete učestvovati u neograničenim treninzima koje vode slavne osobe poput Gabrielle Union i Julianne Hough kad god želite. Možete se uključiti i u razne izazove, a ako se pridružite plaćanju, možete otkriti i mnoštvo raznolikih recepata.

Nike Training Club – opsežna kolekcija treninga

Za ovu ste aplikaciju vjerojatno čuli, nezavisno od toga jeste li je isprobali. Ako vam je cilj poboljšati izdržljivost ili raditi na snazi ​​gornjeg dijela tijela, Nike Training Club vas pokriva svojom opsežnom kolekcijom vođenih treninga.

Uz to, aplikacija takođe dolazi s alatima za postavljanje ciljeva, stručnim savjetima i podsjetnicima, a sve to kako bi vam pomogli da postignete najbolje što možete. Po novom, sadrže i resurse za izgradnju zdravih navika i vodiče o ishrani. A za dane kada vam se ne da vježbati u teretani, čak možete koristiti Nike Training Club za praćenje treninga kod kuće koji ne zahtijevaju nikakvu opremu. Odlično, zar ne?

CardioCast – nove vježbe svake sedmice

Aplikacija CardioCast je ispunjena stalno rastućom bibliotekom audiovježbi od 20 do 60 minuta koje se objavljuju sedmično, što vam omogućava da svaku sesiju u teretani pretvorite u studijski čas koji je jednostavan za praćenje.

Fitbod – protiv dosadne rutine

Aplikacija  Fitbod uči šta vam se sviđa, ali vas i motiviše. Previše ponavljanja može brzo učiniti rutinu u teretani dosadnom i dovesti do stagnacije, ali s Fitbodom to nikada neće biti problem. Aplikacija vas drži na nogama tako što prati sve vaše nedavne treninge i dosljedno vam daje nove, što znači da ćete uvijek imati nešto drugo čemu ćete se veseliti svaki put kad odete u teretanu.

5 navika zbog kojih treninzi ne daju rezultate

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.