Imamo jednostavan recept za ukusni pečeni batat

by | 4 Marta, 2024

Berina Kapa naša je food kolumnistica koja na jedinstven način predstavlja recepte koje sama kreira vodeći se planom ishrane za autoimunu bolest s kojom se i sama bori već duži niz godina

Batat ili slatki krompir obiluje antioksidansima koji štite vaše stanice od oštećenja. Osim toga, hranjive materije u slatkom krompiru su odlične za vaša crijeva, oči, imuni sistem i još mnogo toga.

Bogati su vitaminima i mineralima, uključujući vitamin A, vitamin C, kalijum, vlakna i cink. Jedna od najboljih verzija konzumiranja je pečeni batat.

Priprema:

Batat od cca 400-500gr (ili više komada) dobro isperite pod vodom i viljuškom probodite po gornjoj površini i sa strana.

Rernu zagrijte na 190 stepeni, a na rešetku stavite papir za pečenje i položite batat(e). Pecite do 1,5 sat u rerni dok ne omekša i ne karamelizira.

Zlatna basmati riža prema receptu food blogerice Berine Kapa

Nakon što je batat pečen, vrhom noža zarežite koricu po površini i gurnite krajeve krompira jedan prema drugom da se otvore. Ubacite 2 kockice putera, slanog sira po želji i začine (so, biber, bijeli luk u prahu). Obzirom da je batat sladak, odlično ide uz kiselkastu salatu po želji.

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.