Jednostavno, a efikasno: Šta je to 12-3-30 metoda treninga?

by | 11 Aprila, 2024

Ne morate trčati niti dizati tegove u teretani da biste se dobro oznojili. Zna to i influenserica Lauren Giraldo, koja je tvrdnju dokazala sa svojom vježbom po imenu 12-3-30. O čemu se radi otkrijte u nastavku

Lauren Giraldo postala je planetarno poznata u svijetu fitnesa tokom pandemije kada je na svom TikTok profilu podijelila video s vježbom po imenu 12-3-30. Priznala je da je upravo s njom istopila 14 kilograma viška i zadržala željenu figuru.

12-3-30 je u suštini vježba brzog hodanja. Izvodi se na traci za trčanje, a brojke u imenu označavaju postavke koje treba namjestiti na uređaju. Stavite nagib na 12 stepeni, krećite se 4,8 kilometara na sat i hodajte 30 minuta u komadu.

Kada je prvo počela izvoditi tu vježbu, ostala je bez daha već nakon dvije minute hodanja, danas je završi bez ikakvih problema. Tokom hodanja gleda videozapise na telefonu ili sluša audioknjige i ne razmišlja o tome da vježba. Hoda na traci svaki dan ili barem pet puta sedmično i osjeća se fantastično.

https://www.ljepotaizdravlje.ba/zdravlje/oblikujte-ruke-jednostavnim-vjezbama-kod-kuce

Zahvaljujući viralnosti na TikToku hodanje na traci postalo je popularno širom svijeta, a mnogi su otkrili kako su na svom primjeru vidjeli pozitivne rezultate. Ne samo da su stekli kondiciju već su i ojačali mišiće i kosti, sagorjeli masnoće i izgubili kilograme.

Imajte na umu da je vježba 12-3-30 vrlo jednostavna, ali nije lagana za izvođenje. Hod s nagibom od 12 stepeni izazovan je za početnike, a ne preporučuje se osobama koje imaju problema s koljenima i zglobovima.

ljepotaizdravlje.ba

SeventyFour / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.