Svakodnevna rutina koja će vam pomoći da održite vitku liniju bez puno napora

maj 10, 2020 Duh i tijelo

Pridržavanje zdravog plana za mršavljenje ponekad izgleda kao cjelodnevni “posao”… Međutim, shvatićete da su male promjene u starim rutinama dovoljne da naprave veliku razliku. Pravilno započeti dan je najbitnije, ali svaka od ovih popodnevnih rutina vam može pomoći da još efikasnije smršate i dovedete svoje tijelo u red.

1. Ostanite hidrirani
Voda je glavna za gubljenje kilograma. Iako se najviše preporučuje konzumiranje tople vode kako biste suzbili glad, najbolje je da pijete do pola litre vode prije svakog obroka. Potrudite se da uvijek imate svježu vodu u vašoj flašici, a ako ne možete da se sjetite, postavite alarm koji će vam u tome pomoći. Bitno je da pijete vodu tokom cijelog dana, što više možete.

2. Pravilno užinajte
Slatke ili previše slane užine su nam uvijek pri dohvatu ruke, ali se ipak potrudite da ih izbjegavate. Najbolje je da sami spremate svoju zdravu užinu koja će da zadovolji vaše potrebe i nakon koje nećete željeti da pojedete nešto što ne valja. Ujutru, pripremite svježu voćku ili povrće ili napravite užinu koja je bogata proteinima i omega 3 masnim kiselinama.

3. Izađite u šetnju
Ponekad je 10-minutni odmor odličan za vaše tijelo i može učiniti čuda. Izađite napolje sa vašim kolegom ili kolegicom za vrijeme pauze i pokrenite vaše mišiće i metabolizam. Uz to, dobićete i malo boje u licu.

4. Upakujte ručak
Priprema i pakovanje zdravog ručka je jedan od najboljih načina da ostanete vjerni zdravom načinu ishrane. Prestanite kupovati hranu za koju ne znate od čega je pripremljena, već pojedite ono iz vaše kuhinje. Vi najbolje znate šta volite i šta je zdravo – pa to i ponesite sa sobom na posao.

5. Ne preskačite teretanu
Na kraju teškog poslovnog dana, lako je napraviti izgovor i ostati kod kuće, umjesto da odete u teretanu ili na trčanje. Držite sebe motivisanim i podsjećajte se da preskakanje treninga nije opcija. Sjetite se zbog čega ste na ovom zdravom putu i koji su vaši ciljevi. Pored toga, ko još ne bi volio povećanu dozu endorfina, nakon ozbiljnog sastanka na poslu?

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.