Recept za cheesecake s jabukama kojem nećete moći odoljeti
Cheesecake može se napraviti na više načina te zbog svoje prilagodljivosti važi za jednu od najpopularnijih poslastica tokom svih godišnjih doba S...
Ako želite uživati u tjestenini na zdrav način, probajte fusille od crvene leće koji će vas oduševiti. Crvena leća je mahunarka koja dolazi iz Indije. Crvena leća ne sadrži gotovo nikakve masti, ali je odličan izvor vlakana i proteina. Sadrži i brojne vitamine i minerale kao što su A, B6 i B9, C, te željezo i cink. Razlog više da probate ovu tjesteninu.
100g fusilla od crvene leće kuhati u 1l slane, prokuhane vode 6-8min.
Kada su fusilli kuhani, potrebno ih je procijediti i pomiješati sa domaćim pesto umakom od listova rotkvice. Obavezno dodati i bosiljak koji će dodatno obogatiti aromu.
Sve sastojke dodajte u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Uz pomoć maslinovog ulja dozirajte željenu gustoću.
Pesto umak možete napraviti ranije i čuvati u staklenoj posudi u frižideru, te potrošiti unutar 7 dana.
Više o Berini i njenom radu možete pogledati
na Instagramu @bekihealthybowl
ljepotaizdravlje.ba