Terapija slamom je novi wellness ritual!

by | 17 Maja, 2018

Sigurno ste čuli za terapije zvukom, poput kupanje zvucima gonga ili šumsko kupanje (shinrin-yoku), ali u posljednje vrijeme u svijetu wellnessa pojavio se novi trend koji je osmišljen kako bi ljudima priuštio osjećaj mira, ali i unaprijedio zdravstveno stanje.

Terapija slamom je najnoviji wellness ritual koji pruža fantastičan osjećaj, ali i pozitivno utiče na zdravlje.

Kako piše britanski Glamour, riječ je o drevnoj tradiciji u Austriji koja datira pre više od 200 godina, a sprovodilo ju je lokalno stanovništvo koje je primijetilo određene benefite. Farmeri koji su spavali na slami objašnjavaju da se zbog praktikovanja ove terapije tijelo oslobađa bolova, ali i dobija veliki nivo energije.

Prije nego što počnete da se pitate da li treba da provedete noć na farmi kako biste se uvjerili u benefite, odmah ćemo reći da to nije neophodno.

Najnoviji spa tretmani inspirisani ovim ritualom su obogatili sadržaj, te sada možete dobiti još prijatnije i boje iskustvo.

Tretmani su prilagođeni savremenim potrebama ljudi, a uključuju fermentisanu alpsku slamu u kombinaciji sa ljekovitim biljem poput arnike, vrijeska i majčine dušice, koje su pune esencijalnih ulja.

Kao glavni benefiti navode se jačanje imunog sistema, oslobađanje bola u mišićima i podsticanje cirkulacije.

Da li biste probali ovu neobičnu terapiju?

Izvor: superzena.b92.net Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.